Sep 30, 2008

PERUTUSAN SALAM 'EIDUL FITRI 1429H

PERUTUSAN SALAM 'EIDUL FITRI 1429H


Segala puji bagi Allah, Tuhan sekalian alam. Selawat dan salam untuk Rasul Yang Mulia, juga untuk ahli kaum keluarganya, para sahabatnya dan juga untuk seluruh para pengikutnya yang istiqamah menelusuri jejak langkah perjuangannya.

Tuan-tuan dan puan-puan pengunjung Blog Bintulu Iqra’ Center (BIC) yang dirahmati Allah Taala,

Pada kesempatan ini, saya ingin mengucapkan SALAM ’EIDUL FITRI DAN UCAPAN DOA ” TAQABBALALLAHU MINNA WA MINKUM ” (Semoga Allah Taala menerima amalan kita semua) kepada semua pengunjung Blog Bintulu Iqra’ Center (BIC) khususnya kepada penganjur utama Program Penghayatan Ramadhan Al-Mubarak 1429H Bahagian Bintulu yang terdiri daripada Jabatan Agama Islam Sarawak (JAIS) Bahagian Bintulu, Pejabat Pelajaran Gabungan (PPG) Bahagian Bintulu, Jawatankuasa Kecemerlangan Sahsiah dan Akademik (JAKSA) dan Bintulu Iqra’ Center (BIC).

Ucapan ini juga ditujukan kepada Para Imam dan AJK Masjid Assyakirin, Masjid Darul Hidayah, Masjid Daerah Bintulu, Masjid Jepak, Pusat Islam Universiti Putra Malaysia Kampus Bintulu, Surau At-Taqwa RPR Sibiew, Surau Al-Mustaqim RPR Kidurong, Surau Al-Muttaqin Sungai Plan Lot, Surau An-Nur Flat Sungai Plan, Lembaga Amanah dan Kebajikan Islam Bintulu (LAKIB), Jawatankuasa Kebajikan Islam Malaysia LNG, Jawatankuasa Kebajikan Islam Bintulu Port Sdn. Bhd, BAHARIS Bintulu Development Authority (BDA), Lembaga Pelabuhan Bintulu, JASA Asean Bintulu Fertilizer (ABF), Bank Rakyat Cawangan Bintulu, Jabatan Kimia Cawangan Bintulu, PETRONITA, PERAKAN (Persatuan Anak Kelantan) Cawangan Bintulu, Jamaah Islah Malaysia (JIM) Cawangan Bintulu, HIKMAH Bahagian Bintulu dan seluruh muslimin dan muslimat yang telah bersama-sama menyumbang dana, idea dan tenaga dalam menjayakan Program Penghayatan Ramadhan Al-Mubarak 1429H Bahagian Bintulu. Semoga Allah Taala menerima amalan kita semua dan mengurniakan ganjaran yang terbaik di akhirat kelak.

Saya juga mewakili seluruh ’Amilin dan ’Amilat (para petugas amal) Bintulu Iqra’ Center (BIC), Yayasan Amal Malaysia Cawangan Sarawak Unit Bintulu ingin mengucapkan SALAM ’EIDUL FITRI DAN UCAPAN DOA ” TAQABBALALLAHU MINNA WA MINKUM ” kepada semua para penyumbang dan dermawan khususnya untuk Program Ziarah Dakwah dan Ukhuwwah serta Program Sumbangan Anak Yatim dan Fakir Miskin. Kami dengan rasa rendah diri amat menghargai kepercayaan yang diberikan oleh tuan-tuan dan puan-puan kepada kami untuk melaksanakan amanah yang berat ini. Doakan agar kami dikurniakan sifat ikhlas, amanah dan terus istiqamah dalam melaksanakan misi ”Dakwah kepada ALLAH dan Prihatin kepada Ummah”. Ucapan ini juga kami hulurkan buat semua para pengunjung setia Blog Bintulu Iqra’ Center (BIC) yang dirahmati Allah Taala.

Khusus kepada seluruh ’Amilin dan ’Amilat (para petugas amal) Bintulu Iqra’ Center (BIC),

JAZAKUMULLAHU AHSANAL JAZA’ WA BARAKALLAHU FIIKUM JAMI’AN (Semoga Allah Taala mengurniakan sebaik-baik ganjaran dan memberkati kalian semua) yang telah bersedia dan sanggup bersusah payah menginfaqkan harta, tenaga, buah fikiran, masa dan sebagainya dalam usaha melaksanakan misi ”Dakwah kepada ALLAH dan Prihatin kepada Ummah”. Semoga usaha ’BERAMAL KERANA ALLAH” yang kita laksanakan ini akan sentiasa diiringi Nusrah (pertolongan) dari Allah Taala agar membekalkan kita dengan sifat ikhlas, amanah dan penuh tanggungjawab dalam menyusuri denai da’wah dan khidmah kepada ummah ini

Buat akhirnya, marilah kita bersama-sama menghayati maksud Firman Allah Taala ini :
Dan katakanlah: "Bekerjalah dan beramallah kamu, Maka Allah dan Rasul-Nya serta orang-orang mukmin akan melihat pekerjaan amalmu itu, dan kamu akan dikembalikan kepada Allah yang mengetahui akan yang ghaib dan yang nyata, lalu diberitakan-Nya kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan”. (Surat At-Taubah : ayat 105)

”BERAMAL KERANA ALLAH, ITU SYI’AR KITA”


Sekian, terima kasih.


Yang Amat Mengharapkan Keredhaan Allah,

USTAZ SALEHUDDIN BIN ABU SAMAH,
Pengerusi,
Jawatankuasa Program Penghayatan Ramadhan Al-Mubarak 1429H Bahagian Bintulu,
Merangkap Penasihat Bintulu Iqra’ Center.
Posted by Abu 'Ammar Al-Madani

0 Komen:

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Walgreens Printable Coupons