Jul 14, 2013

MENABUNG UNTUK PELABURAN AKHIRAT

Pelaburan apakah yang terdapat di dunia ini yang keuntungannya adalah pasti? Sedangkan pelbagai ketentuan dihadapan tiada jaminannya. Apakah syarikat pelaburan tersebut akan gulung tikar, atau nilai matawang akan susut,  atau akan berlaku pecah amanah atau sebagainya?

Sedangkan pelaburan yang dilakukan kepada Allah, pasti kerajaannya kekal dan abadi. Terus dengan kekuasaan dan kekayaan. Apatah lagi, Rasulullah telah di pertunjukkan oleh Allah sewaktu Isra'Mi'raj, suatu gambaran seorang yang menanam, kemudia dituai hasil tanamannya, kemudian tanamannya berbuah lagi, dituai lagi kemudian berbuah lagi dituai lagi dan berbuah lagi.. begitulah gambarannya orang yang beramal dengan amal jariah.

Selaras dengan semangat Ramadhan dan janji pahala yang berlipat ganda, marilah kita bersama menyumbang ke tabung Institut Tahfiz Bintulu yang insyaalah bukan sekadar menanjikan pahala sedekah jariah, bahkan menjanjikan juga manfaat penghasilan ilmu yang bermanfaat (melahirkan huffaz keluaran bumi bintulu)

0 Komen:

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Walgreens Printable Coupons