Oct 15, 2008

HASLINA SALUDIN TELAH KEMBALI KE RAHMATULLAH

Sewaktu menerima Diploma KPLI j-QAF di Putrajaya


Ustazah HASLINA BINTI SALUDIN telah kembali ke rahmatullah pada pukul 7.30 pagi 14 Oktober 2008 bersamaan 14 Syawal 1429H di Hospital Temerloh. Allahyarhamah telah disahkan meninggal dunia disebabkan penyakit kanser yang dideritai sekian lama. Namun demikian Allah lebih menyayangi dan telah menjemput allahyarhamah ke hadratnya pada usia 29 tahun ( 1979 – 2008 ).


Allahyarhamah merupakan seorang guru j-QAF kohort 2005 yang pernah bertugas di SK Jepak, Bintulu. Sepanjang kami mengenalinya, beliau amat aktif dan sering menyumbang tenaga untuk program – program kebajikan khususnya motivasi. Kali terakhir beliau menyumbangkan tenaganya untuk Program Kem Remaja Harapan di UPMKB.


Sesungguhnya IKATAN j-QAF amat terasa dengan kehilangan allahyarhamah, memandangkan komitmen kepada Jawatankuasa Kebajikan guru – guru j-QAF amat tinggi sekali.


Mudah – mudahan Allah akan menerima segala amal kebaikan dan kebajikan yang telah ditabur untuk murid – murid yang pernah dididik dan diajar khususnya di dalam membaca al-Quran , Kem Bestari Solat dan tidak ketinggalan kepada sumbangan beliau untuk masyarakat di Kampung Jepak khususnya kaum ibu.


Moga-moga Allah akan mengampuni segala kesalahan dan kesilapan semasa berada di bumi Allah ini.


Untuk itu, satu MAJLIS BACAAN YASSIN DAN TAHLIL ke atas roh allahyarhamah akan diadakan pada 19 OKTOBER 2008, JAM 8.30 PAGI DI BINTULU IQRA’ CENTER. Semua sahabat handai yang mengenali beliau amat – amat di alu – alukan untuk hadir ke BIC pada tarikh dan masa tersebut.


IBRAHIM BIN MAT ISA

PENGERUSI

IKATAN GURU j-QAF

BINTULU

0 Komen:

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Walgreens Printable Coupons